За популярністю котли, що працюють на рідкому паливі, займають проміжне положення між газовими та електричними. Більшість рідиннопаливних теплових генераторів працюють на солярці, тобто дизельному паливі, тому найчастіше використовується назва «дизельні котли». У порівнянні з газовими котлами дизельні набагато більш автономні.

Для ефективного функціонування системи опалення необхідний достатній запас солярки. Як правило, для опалювального сезону необхідно кілька тонн пального. Згідно з існуючими стандартами безпеки в житлових приміщеннях допускається зберігання не більше 0,9 кубічних метрів палива. Тому, якщо Ви зупинили свій вибір на дизельному котлі, необхідно передбачити окреме приміщення з порогом вогнестійкості не менше 45 хвилин. Пальне має зберігатися в спеціальних ємностях.

Потужність і продуктивність дизельних котлів нітрохи не нижче газових. Однак, з огляду на підвищений сажеобразование, дизельні котли потребують більш частої чищенні - не рідше, ніж раз на рік.

Як відомо, при низьких температурах солярка загусає, що відбивається на роботі насоса і фільтрів. Тому при установці котла в окремому приміщенні, ми поміщаємо паливопровід досить глибоко і забезпечуємо його утеплення. Також необхідно передбачити можливість під'їзду паливної цистерни і забезпечити наявність механізму для інспекції та заповнення баків.

Наша компанія має великий досвід установки і обслуговування якісних дизельних котлів відомих європейських брендів. Довірте побудова системи теплопостачання Вашого будинку професіоналам!