За допомогою застосування сучасних систем опалення можна створити комфортні умови в заміському будинку. Сучасні котли мають таку особливість - кожне окреме простір забезпечується своїм мікрокліматом. Тобто в спальні буде одна температура, близько басейну - інша, а в гаражі - третя і т.д.

Проектування, монтаж котелень, сервісне обслуговування системи опалення в заміському будинку необхідно довіряти лише кваліфікованим робітникам в області теплотехніки.

Шлях від створення проекту і до монтажу

Перша ваша задача - розуміти, що система опалення і котельня котеджу повинні бути спроектовані детально. Ви можете подивитися типовий проект опалення, розрахований для заміського будинку. Але буває, що такі проекти погано адаптовані до Ваших ідей. Наприклад, Ви бажаєте бачити басейн і зимовий сад, а в чужому проекті цього не враховано. В цьому випадку слід переробити проект опалення будинку. Але краще всяких переробок - це проектування з нуля, з урахуванням Ваших бажань і даної місцевості.

Неважливо, якого варіанту Ви віддасте перевагу, головне, щоб були позначені місця під трубні канали та радіатори з точністю до сантиметра, із зазначенням кількості труб, щоб була підібрана потужність бойлера, котла і тип потужності радіаторів для всіх кімнат. З готовим проектом котельні необхідно буде прийти на узгодження до районного архітектора, до пожежної інспекції та в санепідемстанцію. Після цього Ви зможете оцінити майбутні витрати на монтаж котельні.

Комплектація обладнання

Перша й головна умова, при комплектації котельні - визначити яке паливо буде використовуватися для обігріву котеджу.

Опалювати будинок на газу найвигідніше, екологічно і комфортно. Тому найчастіше застосовують монтаж газових котлів для опалення заміського будинку.
Не поступаються за потужностями їм і дизельні котли. Рідке паливо може бути у вигляді освітленого гасу або мазуту.
Найдорожчий варіант - опалювати котедж електроенергією. Щоб підключити котли до потужності 6 кВт потрібно трифазна мережа. Встановити котел на 10-15 кВт в котеджі буде практично неможливо, так як відбудеться перевантаженість системи електропостачання. Єдина перевага таких електрокотлів - вони безпечні для екології ділянки і не вимагають обслуговування. Їх добре використовувати як резервні джерела тепла, якщо раптом вийде з ладу основний котел.
Тверде паливо у вигляді вугілля, торфу, дров сьогодні застосовується рідше для обігріву заміських будинків. Це клопітно і зовсім недешево. По-старому Ви можете топити дровами, але доведеться постійно їх запасати, завантажувати в топку кілька разів на день, а потім чистити обладнання.
Перед тим як вибрати обладнання врахуйте типи системи опалення. Вони частіше бувають одноконтурні (тільки для опалення) і двоконтурними (для опалення з гарячим водопостачанням). Контурів може бути і більше, але це в разі додаткового обігріву басейну, статі та інших об'єктів.

Якщо Ваш котедж має площу близько 250 кв. м., то використовуйте котел, його встановлюють у спеціальній котельні. Іноді таку котельню виносять в окрему технічний будинок або роблять прибудову для неї. Плюс від цього буде на обличчя - покращитися екологічна обстановка, знизитися ризик пожежі та звільниться чимала площа в будинку.

Будь-яка котельня повинна відповідати ряду вимог:

приміщення обсягом не менше 15 м 3;
стелі заввишки не менше 2,5 м;
близько суміжних приміщень присутність огороджувальних стін з межею вогнестійкості 0,75 год;
наявність вентиляції;
наявність природного освітлення в приміщенні з розрахунку на 1 м3 обсягу скління повинно бути 0,03 м2;
якщо розміщення на цокольному, підвальному або першому поверсі, необхідно мати вихід назовні;
наявність контуру заземлення для будівель з автономними системами тепло- і водопостачання;
підземний газопровід повинен вводитися через ізолюється фланець;
наявність каналізації або дренажної системи з відкачують насосом;
подіум висотою 25 см для котла.
Коли ж найкраще починати монтаж котельні? Головне, щоб була закінчена чистове оздоблення приміщення під котельню. Пристрій димоходу грає важливу роль для правильної роботи котла. Його слід виконати згідно з вимогами СНиП 2.04.05-91. А далі до вертикального гравітаційного димоходу необхідно приєднати котел з відкритою камерою згоряння. Щоб виготовити димохід, краще візьміть поліровану нержавіючу сталь. Головна вимога до димоходу - газонепроникність.

Якщо Ви власник будинку до 250 м2, тоді можете встановити настінний котел. З розміщенням його проблем буде менше, він легко стане на кухні або в підсобному приміщенні. Після того, як проектні роботи затверджені, обладнання підібрано, слід завершальний етап - монтаж системи опалення, наладка пуску, перевірка працездатності та налаштування всієї системи. Наша компанія пропонує монтаж котелень кращих європейських виробників: СТС (Швеція), Viessmann (Німеччина), Baxi (Італія), De Dietrich (Франція), Buderus (Німеччина) і Frisquet (Франція).

Незалежно від складності замовлення і його монтажу наші фахівці виконають роботу на найвищому рівні за всіма вимогами. Ми знаємо, що якість нашої роботи зробить Ваше життя не тільки комфортною, а й безпечною. Тому довіртеся професіоналам при монтажі котельного обладнання.

  1. Сервісне обслуговування котлів

    Кваліфіковані фахівці нашої компанії здійснюють сервісне обслуговування котлів різних модифікацій та джерел живлення, встановлених нашою компанією. Звернутися за такою послугою необхідно в обов'язковому порядку перед опалювальним сезоном, щоб перевірити рівень підготовки до використання максимальних потужностей, а також - після закінчення сезону опалення для проведення профілактики. Всі сервісні роботи наша компанія виробляє в строгому дотриманні з правилами оглядів такого виду обладнання та в заздалегідь встановлені терміни. Ми в курсі всіх тонкощів і нюансів монтажу та подальшого сервісного обслуговування систем опалення, яке дозволить виконувати необхідні роботи якісно і швидко.