Система обліку витрати електроенергії на виробництві має велике значення, особливо, в сучасних умовах, коли вартість електроенергії має стабільну тенденцію свого зростання. Організувати оперативну інформаційну систему обліку витрати електроенергії - чи не одна з основних проблем сучасного виробництва. Важливо не тільки оперативно отримувати інформацію, але і вміло керувати енергоспоживанням виробництва. Від того, наскільки буде вірно зроблений аналіз споживання електроенергії промислового підприємства, правильно зроблений розрахунок коефіцієнтів відхилень від діючих норм, залежить точність і оперативність прийняття управлінських рішень, а, в кінцевому рахунку, і рентабельність самого виробництва.

Сьогодні існує ряд стандартів і норм на використання енергії в промисловості для забезпечення централізованого планування. Управлінню енергоспоживанням на виробництві сьогодні, як показують дослідження, приділяється до образливого недостатньо уваги. А адже можливості вирішення цієї виробничої енергетичної проблеми досить високі. Потенційно система обліку електроенергії з подальшим управлінням споживання електроенергії на виробничому підприємстві може істотно скоротити непотрібні витрати виробництва. Ми пропонуємо систему обліку електроенергії і аналізу споживаної електричної енергії, яка враховує всі необхідні показники. Вона складається з 2 блоків, які надають інформацію: блок обліку і аналізу спожитої електроенергії по цехах виробництва з урахуванням виробленої продукції і блок обліку і аналізу спожитої електроенергії по зонах споживання. Розраховані економістами витрати електроенергії по цехах основного виробництва порівнюються з фактичними показниками витрати електроенергії за лічильником. Отриманий показник перевитрати аналізується з причин отриманих втрат.

<. P>

Іноді при такому аналізі можна виявити і економію електроенергії. У будь-якому випадку, останнє слово залишається за «управлінським рішенням». Отже, стає абсолютно ясно, що система обліку витрати споживання електричної енергії та правильне застосування отриманих показників у виробничому аналізі - важливий і значущий елемент для економіки підприємства. Можливо, що вся життєдіяльність підприємства безпосередньо пов'язана з правильним визначенням його електроспоживання. Особливо, в сучасних умовах енергетичної залежності. Ми маємо досвід введення на виробництвах систем обліку витрати електроенергії. Це дозволило цим підприємствам істотно заощадити кошти на виробництво, поліпшити показники своєї рентабельності. Наші високопрофесійні, відповідальні і досвідчені фахівці готові оперативно розробити для Вашого підприємства проект систем обліку витрати електроенергії і зробити якісні електромонтажні роботи по реалізації розробленого проекту. У своїй роботі ми використовуємо тільки сертифіковані і дозволені до використання матеріали і обладнання вітчизняних та зарубіжних виробників. Ми можемо зробити розрахунок необхідної споживання електроенергії.