Компанія СВ ТЕЛЕКОМ займається набором комплексних робіт щодо введення на виробничих підприємствах певної системи обліку електроенергії, що дасть можливість знизити загальну вартість роботи. Система обліку електрики, яку пропонує сучасний ринок, надає унікальну можливість значно заощадити кошти на виробництві. Наші фахівці з урахуванням ваших побажань розроблять спеціальний проект системи обліку електроенергії. Для того щоб створити систему обліку електроенергії необхідно обладнання, яке має сертифікацію, матеріали зарубіжного і вітчизняного виробника. Також ми надає послуги з розрахунку споживання електроенергії.

Відповідно до нормативної бази законодавства України існують норми і стандарти на використання енергії в промисловій галузі. Основною функцією цих стандартів і норм є забезпечення централізованого планування.

У сформованих ринкових відносинах кожне промислове підприємство повинно здійснювати систему обліку електроенергії і аналіз споживання, проводити розрахунок коефіцієнта відхилення від діючих норм. Це комплекс заходів дасть можливість швидко приймати рішення з урахуванням змін.

Як показали науково-теоретичні дослідження щодо проблеми управління споживання електрики, виробничі підприємства приділяють мало уваги питанням розробки певних норм електроенергії і безпосередньо самої організації системи обліку та управління споживанням електрики. Метою науково-теоретичних досліджень було уявлення, як одного з можливих варіантів, розробки системи управління споживанням електрики і обліку електроенергії на виробничих підприємствах. Система управління споживанням електрики і обліку електроенергії, яку пропонує наша компанія, враховує певні показники і дає можливість створити два інформаційних блоку. Перший блок - збір даних і аналіз електроенергії, яка була витрачена в цехах основного виробництва з точки зору виробленої виливки або виконаної металообробки. Другий блок - збір даних і аналіз електроенергії, яка була використана в цехах основного виробництва з точки зору безпосередньо різних зон споживання.

Загальний витрата електроенергії в цехах основного виробництва розраховується наступним чином: підсумовується нормативні витрати електроенергії, витрачений на товарний випуск, допущений перевитрата, компенсований перевитрата (економія), пов'язана з деякими змінами в технічному процесі і залишки незавершеного виробництва. Величина, яка виходить в процесі розрахунку, порівнюється з фактичними даними, знятими з показника лічильника.

Розрахунок невиробничих витрат електроенергії виробляється за наступною схемою: підсумовування перевитрати, який трапився через відхилення в технологічному процесі, витрат електроенергії при випуску шлюбу, перевитрати (економії) на збільшення (зменшення) незавершеного виробництва.

Оцінка втрат вказується в процентах (відносної величиною) фактичних витрат електроенергії і показує економію або резерв на перевитрату електроенергії.