У житті часто трапляються непередбачувані події, яких можна було уникнути. Одним з таких випадків є потрапляння блискавки і від цього ніхто не застрахований. Люди здавна стикалися з цим природним явищем. Не дарма ж є такі крилаті вирази «як грім серед ясного неба», «поки грім не вдарить». Якщо блискавка влучить може привести не тільки до нещасного випадку, але також не виключає і нанесення матеріального збитку, який може бути досить значним. Зараз можна убезпечити себе і свій будинок, офіс від цієї неприємності. Розрізняють дві основні системи захисту від удару блискавкою: первинні або «зовнішні» (захист від прямого удару), і вторинні або «внутрішні» (від індуктивних перенапруг). Нові системи заземлення та захисту від блискавки, які представлені на нашому ринку, допоможуть убезпечити офіси, приміщення та будівлі від попадання блискавки.

Ефективність роботи електрообладнання багато в чому залежить від міцності і стійкості до корозії контуру заземлення, який має низький опір розтікання основного заземлювача. Як правило, для того, щоб встановити контур заземлення на глибину 2,5 м (не більше), прийнято використовувати кутник або сталевий штучний заземлювач, для виготовлення якого беруть оцинкований або неоцинкований прут. Подібний спосіб створення контуру заземлення буде піддаватися корозії, погодні умови будуть вказувати значний вплив на опір заземлювачів. Крім цього, установка подібної системи вельми трудомістка, а під час настановних робіт можуть виникнути непередбачені ситуації тому через великий щільності точок заземлення площа контура значна збільшена. Альтернативним варіантом установки контуру заземлення є система польської компанії Galmar, яка найкраще підходить для енергетичних і телекомунікаційних об'єктів.

Ми зможемо виконати замовлення будь-якої складності з урахуванням складнощів обмеженого простору, рельєфу і грунтів. Наприклад, ми зможемо виконати установку контуру заземлення на кам'янистих грунтах, де робота бурильної техніки практично неможлива, в підвальних приміщеннях, де обмежено простір і непросто виконати намічену роботу. Для того щоб розробити індивідуальне рішення для конкретного випадку, ми попередньо проводимо вимірювання, розрахунки питомої опору грунту на певних глибинах тощо. Без цих вимірів виконати якісно роботу практично неможливо. У нашої фірми на даний момент є ліцензія на проведення будівельних робіт, а саме на проектування та підготовку вихідних даних. Крім того, ми володіємо значним професіоналізмом у виконанні даних видів робіт.

Наша компанія пропонує альтернативний варіант установки контуру заземлення з використанням унікальної польською технологією Galmar. Винятковість цієї технології полягає у використанні модульно-стрижневого принципу створення систем заземлення, в основі якої лежить використання сталевих стрижнів, покриті мідним покриттям (вертикальний заземлювач). Відмінною рисою таких стрижнів є мідне покриття товщиною 250 мікрон, що відповідає європейським стандартам. В Європі розташовуються лише кілька підприємств, які можуть виробляти продукцію такої якості з товщиною покриття міді, відповідної нормі, і одне з них знаходиться в Польщі.

Як відомо, чим глибше грунт, тим краща провідність струму за рахунок опору заземлювача розтікання струму що сприяє зменшенню використання металу. Глибина контуру заземлення в середньому становить 10-30 м, де опір розтікання струму становить 0,3-0,85 Ом.

Останнім часом установка захисту від блискавки набуло широкого поширення. Разом з тим з'явилися і жорсткі вимоги до заземлюючих пристроїв, які зобов'язані мати найменший опір і бути надійними. Посилилися вимоги щодо заземлення та у зв'язківців. Їх об'єкти два рази в рік підлягають перевірці на значення опору. Серверні системи в банках повинні мати приблизно 1 Ом опору. Мінімальний опір багатьох обладнань в сфері медицини повинно відповідати 0,5 Ом, в сфері енергетики воно також має бути близько 0,5 Ом. Отримати такі значення мінімального опору вкрай важко. Наприклад, в сфері енергетики такі значення мінімального опору важко отримати через те, що більшість ТЕЦ і підстанцій зазнають труднощів із заземленням. А проводити на них реконструкцію неможливо, тому постає необхідність на початку будівництва нових об'єктів. Перспективи вирішення даної проблеми вже позначені, залишається тільки рухатися до наміченого результату.

Наша фірма зможе розробити проект захисту від блискавки, а також проект установки контуру заземлення. Крім цього, ми надаємо послуги з установки захисту від блискавки і монтування контуру заземлення.