Щорічно Huawei інвестує в дослідження і розробки більш 10% своєї виручки, що дозволило компанії здійснити прорив в області технологій

Huawei призывает создать цифровой Шелковый путь

Перший Інноваційний день Huawei в Центральній Азії відбувся 14-го листопада в Астані, столиці Казахстану. На заході Компанія Huawei закликала об'єднати зусилля різних кіл з метою створення екосистеми інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), виступила з ініціативою по створенню кращого цифрового Шовкового шляху через інновації, відкритість і взаємну вигоду.

На захід під назвою "Досліджуючи дорогу до цифрового Шовковому шляху" були запрошені понад 150 представників промислової еліти, державних органів, науково-дослідних інститутів, вчених і ЗМІ з 11 країн Євразії для спільного обговорення перспективи розвитку ІКТ, викликів і можливостей в процесі цифрової трансформації.

"Потреби однієї країни в цифровому перетворенні можуть бути розділені на чотири рівні. Перший рівень, це розвиток інфраструктури ІКТ і побудова фундаменту для цифрової економіки. Другий рівень, це безпека як у фізичному світі, так і на кіберпросторі, яка є гарантією розвитку. Третій рівень , це надання підтримки різним галузям в цифровий трансформації. на найвищому рівні, це реалізація інтегрованого управління на рівнях міста і країни з інтелектуальним мозком ", - в своєму виступі на церемонії відкриття старший віце-президент Хуавей Емі Лін сказала.

За її словами, такий еволюційний шлях був виправданий в різних країнах світу, розвиток ІКТ галузі позволяетпродвігать інновації та підвищувати життєздатність економіки. Вона висловлює надію, що в майбутньому уряду, галузі промисловості, вчені Центральної Азії продовжать відкриту співпрацю, будуть брати участь в загальних інвестиційних проектах, робити внесок в розвиток нової ІКТ-екосистеми, розвивати інформатизацію та ціфралізацію регіону, створюючи новий цифровий Шовковий шлях.

У День інновацій представники уряду Казахстану, Фонду інформаційних технологій і інновацій США, Регіональної співдружності в галузі зв'язку (РСЗ), консалтингової компанії Роланд Бергер виступили з доповідями і взяли участь в панельних дискусіях по темам технічних інновацій в сфері ІКТ, регулятивної політики ІКТ, національного порядку дня цифрової економіки. У той же час, на заході були представлені досягнення проекту "Цифрові Казахстан", обговорені виклики і можливості ціфролізаціі галузей промисловості в Центральній Азії.

Щорічно Huawei інвестує в дослідження і розробки більш 10% своєї виручки, що дозволило компанії здійснити прорив в області технологій. Huawei прагне використовувати передові технологічні можливості для цифрової трансформації країн Центральної Азії і формувати з провідними діловими партнерами регіону ІКТ-галузеві рішення, спільно домогтися безпрограшних результатів. В майбутньому індустрія ІКТ стане відкритою екосистемою, Huawei має намір розділяти інтереси не тільки з партнерами, але і розробниками, навчальними закладами, науково-дослідними інститутами і галузевими організаціями.

У День інновацій в Центральній Азії компанія Хуавей також оголосила, що в 2018 році в Казахстані буде запущена глобальна програма навчання талантів у сфері ІКТ "Насіння на майбутнє". Проект надасть більш широку платформу для студентів університетів, щоб допомогти їм підвищити свої професійні навички, розширити їх горизонти і надихнути їх на вивчення і побудова динамічного майбутнього інтелектуального суспільства.